Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Mazda Make Things Better Ödülü, Barselona’da yer alan Mazda Space’te yapılan özel bir atölye çalışmasıyla bu akşamüstü başladı. Japon otomobil üreticisi, yine bugün başlayan 15. Dünya Nobel Barış Ödülleri Zirvesinin Gençlik Programının bir parçası olarak düzenlenen Modern Destek Araçları oturumunda başvuruları kabul edecek. 18-30 yaşları arasındaki atölye çalışması katılımcılarına açık olan yarışma, insanların günlük yaşamlarını iyileştirmek için internet gibi modern destek araçlarının en inovatif, yaratıcı ve etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayan projeye 10.000€ para ödülü sunuyor.
200’ün üzerinde kişinin atölye çalışmasına katılacağı tahmin ediliyor. Atölye çalışması, muaZzam çabalarıyla ırk ayrımına son veren ve 1993 yılında Nelson Mandela ile birlikte Nobel Barış Ödülünü kazanan Güney Afrika eski Başkanı F.W. de Klerk’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Oturum, iki deneyimli gazetecinin katılımıyla devam edecek: BBC’nin Newsnight programı sunucusu Yalda Hakim ve Euronews sunucusu ve iletişim danışmanı Chris Burns. Alanında uzman bu iki gazeteci, destek araçlarının kullanımıyla ilgili medyanın bakış açısını sunacak ve Mazda Make Things Better Ödülüne başvuran gençlere projelerini sunma ve desteklemeleri hakkında tavsiyelerde bulunacak. Ardından, bu sene ilk kez izin verilen bir uygulama olarak atölye çalışması katılımcılarına daha önceden hazırladıkları materyallerle birlikte başvurularını son haline getirmek ve teslim etmek için zaman tanınacak. Ödül programının kazananı baharda açıklanacak. Bunun öncesinde, jüri tarafından belirlenen final listesine kalan isimler Ocak ayında açıklanacak ve ayrıntılı başvurularını sunma fırsatı bulacak.
Geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu yıl da, genç katılımcılardan olağanüstü fikirler bekleniyor. 2013 yılında Varşova’daki zirvede ilk defa gerçekleştirilen ödül programına ilk senesinde 120 başvuru yapılmıştı. 2013’ün kazananı Finlandiyalı tıp öğrencisi Antti Junkkari ve Afrika’daki silah şiddetini hedefleyen inisiyatifiyle tehlikeler ve anlaşmazlıkları etkileşimli radyo programlarıyla çözmek hakkında farkındalık uyandıran projesi olmuştu. Bir sonraki sene, uluslararası ilişkiler öğrencisi Japon Yuka Kawamura, dünyanın dört bir yanındaki gençlere ücretsiz eğitim ve mentorluk hizmeti sunan online platform kurma projesiyle Roma’da start verilen yarışmayı kazandı. Projenin ana fikri, özellikle ekonomik ve eğitim alanında kötü şartlarda yaşayan öğrenciler başta olmak üzere isteyen herkese yardım sağlamaktı. Kawamura, Eylül ayında Filipinler’de başlattığı pilot projede oldukça olumlu tepkiler aldı ve projenin ikinci aşamasını Ocak ayında Japonya’da başlatmaya hazırlanıyor.
Mazda Motor Avrupa Başkanı ve CEO’su Jeff Guyton ödül ve kazananlarla ilgili şunları söyledi, “Hem Kawamura hem de Junkkari, büyük zorluklarla karşılaştı. Ancak, Mazda olarak çok iyi bildiğimiz üzere, zorlukların üstesinden gelmek de meydan okuma deneyiminin bir parçasıdır. Mazda Make Things Better Ödülünün amaçlarından birisi de Kawamura ve Junkkari gibi gençlerin, dünyayı değiştirmeye ve zenginleştirmeye çalışırken oldukça değerli görev başı deneyim kazanmalarına yardımcı olmaktır. Mazda olarak bu deneyimin, geleceğin liderleri için hayati önem taşıdığına inanıyoruz.”
EtiketlerMake Things Better Mazda Mazda Make Things Better
İlginizi Çekebilir
Hedef; uygun fiyatlı elektrikli araç
Stellantis, bir yandan Dare Forward 2030 hedefleri kapsamında çalışmalarını hızlandırırken diğer taraftan da yeni nesil